2011. április 19., kedd

Fizetett az APIA!

Az Országos Kifizetési Ügynökség 2011 április 11 és 15 között újabb 29,55 millió eurót utalt át a gazdáknak.

Már csak 34538 gazdálkodó vár kb. 40,56 milliónyi támogatásra, ami lehet soknak tűnik, de a már kifizetett 659,44 millió euróhoz és 982 462 gazdához képest  szerény kisebbség csupán. (Részletek)

Persze, nehezebb örülni az országos statisztikáknak, ha mi is a kevésbé szerencsés közel 35000-hez tartozunk, mint sokan mások Hargita megyében, de van ez így.

Legyünk bizakodóak, ha az APIA tartani tudja az eddigi tempót, még a húsvéti szabadnapokkal is, minden jogosult megkaphatja a támogatást május közepéig.

4 megjegyzés:

  1. minek ennyi lovet szetosztani a semmire?

    VálaszTörlés
  2. Kedves Névtelen!

    A 10. parancsolatnak (Ne légy irigy!)pontosan melyik része nem volt világos számodra?

    Ha fantáziát, esetleg könnyű megélhetést, látsz a mezőgazdaságban van pár eladó juhom. Indíts saját gazdaságot, így te is könnyedén részesülhetsz a sok lóvéból semmiért.

    Ha nem látsz fantáziát a mezőgazdaságban, csak mint adófizető aggódsz a közpénzek racionális felhasználásáért, akkor kérlek, fogalmazd meg, hogy pontosan melyik jogcímen történő kifizetést tartod helytelennek, illetve milyen változtatást javasolnál annak érdekében, hogy úgy érezd: mi mezőgazdászok nyújtunk cserébe valamit a valóban jelentős közpénzekért, amiben 2007 óta évente részesülünk.

    Gyors meggazdagodást kívánva vagy a konstruktív vita reményében:
    Gazduram

    VálaszTörlés
  3. igaz az hogy 2012januarba lessz felteve tamogatas?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekünk semmi rálátásunk nincs az APIA működésére, hogy kinek és mikor fizetnek.
      De - mivel a napokban az Európai Bizottság több mint 600 millió eurót utalt át/ térített vissza Romániának - úgy gondoljuk, hogy megvannak a szükséges források ahhoz, hogy a kifizetési ügynökség januárban, de legkésőbb február végéig befejezze a 2011-es évre a kifizetéseket. Az ő munkatervükben is így szerepel a nyilatkozatok alapján.

      Törlés