2012. október 27., szombat

www.primipilatus.ro - honlapunk elkészült

., és a honlappal együtt minden tevékenységünk, új arculatot, formát és keretet kapott.

Ennél több magyarázatra, bemutatóra vagy öntömjénezésre nem is lenne szükség. A honlap on-line van, elérhető, gyors mint a villám, egyszerű mint egy tál leves, és mégis mutatós akár egy komondor. 

Így gondoljuk mi, de természetesen készek vagyunk apróbb módosításokat eszközölni, felhasználói sugallatra, és örömmel fogadjuk bárki racionálisan megindokolt jobbítási javaslatát.

Mint szinte mindennek amit csinálunk, a honlapnak is el kellett töltenie kb. egy évet a fiókban, át kellett esnie a: van-e rá pénz, kell-e ez nekünk, és a mi hasznunk lehet belőle kéréseken,  tántorognia egy keveset a szemetes szélén. Majd amikor nem nagyon volt rá pénz és még annyira sem volt idő végső formába önteni az eddigi piszkozatokat, na akkor jöttünk rá, hogy KELL EZ NEKÜNK,

www.primipilatus.ro

 hogy jó honlap kell, mert utáljuk a középszerűséget és kiborít a sok barkácsmunka, amivel nap mint nap találkozunk, online és a valóságban egyaránt.


Már volt több jó ajánlatunk, a piszok olcsótól az a kissé túlárazottig. Egyikről sem éreztük azt, hogy ne lenne jó, mindenkinek volt egy két meggyőző projekt a tarsolyában, de teljesen egyik sem győzött meg. Végül augusztus 15-én kerültünk kapcsolatba a Gingerpen design stúdiótól Kirmaier Gáborral, akit (vagy legalább a nővérét) ismernem kellett volna a gimiből, de mégsem. 

Munkamódszerében az tetszett a leginkább, hogy érdekelte, hogy mit miért és hogyan csinálunk, mi az értelme a működésünknek, van-e társadalmi haszna a munkánknak stb. A közös munka alatt soha nem éreztem, hogy én lennék az egyszerű paraszt vagy a vidéki kisvállalkozó, Ő meg magasan képzett fővárosi látványtervező, aki majd jól megmondja nekem, hogy mi a téma és nekem pont úgy lesz jó.  Ez már önmagában egy élmény volt a sok faragatlan megjegyzés után, amibe az elmúlt 8 évben gazdálkodóként sikerült belefutni.  

Annak ellenére, hogy a honlapunk náluk mellékszálon futó projekt volt, minden részlete maximális figyelmet kapott. Ha javítást kértem, javította. Ha ki szerettem volna próbálni egy új beállítást, pikkpakk elkészült. Ha hülyeséget kértem, szólt, hogy gondoljam meg. Így reszelgettük a honlapot esténként a skype-on amíg mindketten elégedettek nem lettünk az eredménnyel.
http://www.gingerpen.com
A honlap román nyelvű változatát Ferencz Tímea fordította. Ez is határidőre elkészült, pontos ,összeszedett munka volt. Egy-két szakkifejezés picit kifogott rajta, de 15 perc finomhangolást követően már mehetett is honlapra. A magyar szöveg korrektúrájával szintén sokat dobott a honlap színvonalán.

Nagyon feldob, hogy végre volt egy többszereplős projektünk, földrajzilag szétszórt, egymást alig vagy egyáltalán nem ismerő emberekkel, ahol mégis mindenki tudta és tette a dolgát. Több ilyen emberrel, mint Gábor és Timi, bizonyára jobb, boldogabb és hatékonyabb országban élnénk, ahol a fiatalok közt a fő téma nem a kivándorlás lenne...

Mi meg kicsit nagyobb lbizakodással vágunk neki, az év utolsó nagyobb kezdeményezésének, a székhelyünk környezetének rendezéséhez.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése