2012. április 18., szerda

Komondor kiskutyák

3 meseszép kiskutyával ajándékoztak meg komondoraink. A szülők Mátyás Király Udvari Bögre és Mátyás Király Udvari Arad aránylag új szerzetek a birtokunkon. Mindketten kiváló tanya és területőrök, gondos tenyésztői munka áll mögöttük. Több testvérük és alomtestvérük öregbítette már a fajta és a tenyésztő, Berczeli Antal, hírnevét úgy kiállításokon, mint eredeti feladatkörükben; juhászatok, gulyák és nagy kiterjedésű birtokok megvesztegethetetlen őreként. Míg Bögre gondosan szoptat, Arad és Bundás egyre türelmetlenebbül várja tanyákon a juhok érkezését. Addig -gondolom- naphosszat hevernek és napsütésről, zöld fűről és vidám báránykákról álmodnak.

Barka, Bogáncs és Bátor, akit a pofiját uraló méltóságteljes és önelégültségre utaló vonások miatt csak Báthory uramnak hívunk, május közepén/végén költözne új gazdájához. Igény szerint, törzskönyvvel vagy az nélkül, reális áron, kizárólag jó helyre.
Jóravaló juhásztársaknak 25% kedvezménnyel.
Báthory uram ébredése

....és alvása
A boldog anya és a boldog gazda
Ha még nem említettük volna, felfogásunk szerint a komondor, a kutyák királya és nem a (kis)királyok kutyája. Ezért olyan esetleges gazdik jelentkezését várjuk, akik egy önállóan és tisztességgel dolgozó ebre vágynak nem egy ül-fekszik-kúszik-mászik keljfeljancsira.

7 megjegyzés:

  1. Ki a boldogabb? A kutyi vagy a gazdi?

    VálaszTörlés
  2. jajj, de cukik!!!
    Tamiék

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ugye mondtam, most még cukibbak. Járnak, ugatnak stb. Remélem, mindnek sikerül megfelelő gazdát találni.

      Törlés
  3. Csak késve vettem észre ezt a bejegyzést... grat. a kölkökhöz. Egyszer meg kell látogassam őket is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy benéztél. Ha kölyköket látni akarod, akkor bizony sietned kell, mert kelendőek ám a kis haramiák. Sajnos, eddig senki nem kérte igazi munkakutyának. Házikedvencnek is örömmel adom, de még reménykedem hátha valamelyik juhásztársam rájön, hogy 2 ellopott birka árából meglenne a szuper kölyök, de ahogy a többséget ismerem, inkább úgy gondolkodnak, hogy ha a juhot el nem lopták volna most lenne pénzem kutyára. :-))

      Törlés
  4. Vagy komondor helyett valami idegbeteg nagytestű ázsiai kutyát vesznek :). Egyébként nem hiszem, hogy sikerül megnézzem, mert nem nagyon tudok mostanság hazamenni.

    VálaszTörlés