2012. április 18., szerda

Komondor kiskutyák

3 meseszép kiskutyával ajándékoztak meg komondoraink. A szülők Mátyás Király Udvari Bögre és Mátyás Király Udvari Arad aránylag új szerzetek a birtokunkon. Mindketten kiváló tanya és területőrök, gondos tenyésztői munka áll mögöttük. Több testvérük és alomtestvérük öregbítette már a fajta és a tenyésztő, Berczeli Antal, hírnevét úgy kiállításokon, mint eredeti feladatkörükben; juhászatok, gulyák és nagy kiterjedésű birtokok megvesztegethetetlen őreként. Míg Bögre gondosan szoptat, Arad és Bundás egyre türelmetlenebbül várja tanyákon a juhok érkezését. Addig -gondolom- naphosszat hevernek és napsütésről, zöld fűről és vidám báránykákról álmodnak.

Barka, Bogáncs és Bátor, akit a pofiját uraló méltóságteljes és önelégültségre utaló vonások miatt csak Báthory uramnak hívunk, május közepén/végén költözne új gazdájához. Igény szerint, törzskönyvvel vagy az nélkül, reális áron, kizárólag jó helyre.
Jóravaló juhásztársaknak 25% kedvezménnyel.
Báthory uram ébredése

....és alvása
A boldog anya és a boldog gazda
Ha még nem említettük volna, felfogásunk szerint a komondor, a kutyák királya és nem a (kis)királyok kutyája. Ezért olyan esetleges gazdik jelentkezését várjuk, akik egy önállóan és tisztességgel dolgozó ebre vágynak nem egy ül-fekszik-kúszik-mászik keljfeljancsira.